32181310 post@menova.no

Sunnhet i hver bit

Her ser du et utvalg av hva vi kan levere i din fruktkurv. Vår leverandør BAMA er garanti for førsteklasses kvalitet og den beste smaken!

Epler

Røde, gule, grønne – epler kommer i mange ulike farger, størrelser og smaker. Epler er en fin kilde til kostfiber, spesielt om du spiser dem med skallet på. Nyt dem som de er, del opp i ønskede biter til snacks eller bruk dem i matlaging. Epler er nydelig i kaker og salater, som syltetøy eller drikke. Prøv å lage nypresset eplejuice av din favoritteplesort!

Bananer

Bananen er suveren som mellommåltid.

Bananene du kjøper i Norge er Cavendish-bananer som er smaksrike, søte og myke i kjøttet. Denne sorten er best naturell, fordi banankjøttet i liten grad tåler varmebehandling.
Smaken er fyldig og søt. Modne bananer er de søteste.

Druer

Druer er noe de fleste liker, og har du først begynt, skal det godt gjøres å spise bare én. Søte og saftige eller syrlige og litt bitre – drueslagene finnes det mange av, og de ulike sortene har ulike smaker og egenskaper. Nyt dem som de er, ha dem i fruktsalaten eller prøv en skål med oppdelte druer neste gang du serverer taco. De gir en herlig, søt kontrast til det sterke og salte.

Jordbær

Jordbær inneholder mange nyttige næringsstoffer, som vitamin C, folat og mineraler.
 Jordbær er proppfulle av antioksidanter, som kan redusere faren for en rekke sykdommer, som hjerte- og karsykdommer.
Jordbær inneholder fiber som er bra for fordøyelsen, og holder magen i gang.
Jordbær inneholder lite kalorier – omtrent 40 kalorier per 100 gram. Til sammenligning inneholder sjokolade ca. 500 kalorier per 100 gram

Klementiner

Klementin har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.
Klementin har også et høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.
Spiser du tre klementiner, så har du dekket 130% av dagsbehovet ditt for C-vitamin.
Klementiner spises i hovedsak naturell som en naturlig og velsmakende forfriskning, eller til dessert. Brukes også i fruktsalater, andre desserter og som kakepynt.

Nøtter

Nøtter er smakfulle og allsidige, og går like godt sammen med frukt som med grønnsaker. Visste du for eksempel at 20 g usaltede nøtter om dagen anbefales i de norske kostrådene? I matlaging omtaler vi mange frø og belgfrukter som nøtter, selv om de ikke er det i botanisk forstand. Nøtter er blant de mest fett- og proteinrike matvarene fra planteriket, og mange typer brukes også som olje, krydder og smaksetter i sin rene form.

Pærer

Noe av det beste som finnes er å sette tennene i en moden pære, og det finnes mange sorter å velge mellom. Store og små, lubne og tynne, myke og harde: Spis dem som de er, eller bruk dem som en spennende ingrediens i både salater og desserter. Prøv søte, saftige pærer sammen med modne oster – det er en fabelaktig smakskombinasjon!

Plommer

Søte, saftige og ganske milde. Plommer, og kanskje særlig de norske, er en favoritt for mange.

Plommen, med sine vakre variasjoner i blått, gult og rødt skall, er en fryd for både øye og gane. I Norge er denne steinfrukten kjent fra 1000-tallet, og med sikkerhet dyrket fra 1550. Norske plommer har kort lagringstid, så nyt dem mens du kan. Legg for eksempel en i matboksen!

Gulrot

Gulrot er mager og har få kalorier, men den er en super kilde til fiber, vitamin A i form av betakaroten og antioksidanter. Dessuten har den også mindre mengder av en rekke andre viktige vitaminer og mineraler.